Banda de Música de Manacor
Cantata Rua FoscaRua Fosca

Juntament amb Miquel Brunet, el l'Escolania Vermells de la Seu, el cor de cambra Ars Antiqua, i les corals de Felanitx, Sant Joan, i Son Servera, la Banda prepara la cantata Rua Fosca (idea i música originals de Miquel Brunet, amb text de Jaume Santandreu). Originalment és una obra per a 2 sopranos, un baríton, dos cors i un grup instrumental, estrenada el 2006 i premiada amb el Premi Miquel dels Sants Oliver atorgat per l'OCB el 2007. Els arranjaments per a banda són obra del nostre director Pere Siquier.
L'interpretarem a l'Auditori de Manacor els dies 22 i 23 de desembre.
Cartell del concert   *   Programa de mà   *   Sinopsis i text


Concert de santa Cecilia

Al concert de santa Cecilia d'enguany tendrem la col·laboració del cor d'adults de l'Escola de Música i Dansa de Manacor, dirigit per Maria Eugenia Lavochnik.

   * Missa Brevis - Jacob de Haan
   * Obertura frenètica - Gabriel Oliver "Torres"
   * Tita Nadal - Antoni Galmés

Jacob de HaanMissa Brevis
Escrita per a cor i banda de música, va ser encarregada a De Haan (Heerenveen, Països Baixos, 1959) per a la celebració del mil·lenari del naixement Papa Lleó IX. El compositor va dirigir l'estrena el 23 de juny de 2002, retransmesa en viu per la cadena de televisió France 2.

Biel OliverObertura frenètica
Obra del clarinetista i compositor Gabriel Oliver (Algaida, 1698), gran col·laborador de la Banda. Fundador de l'Orquestrina d'Algaida i músic-professor de la Banda de Palma, també és arrangista de Biel Majoral i de S'Arrual Jazz Mort.

Tita Nadal
Antoni GalmésAl concert de santa Cecília, la Banda estrenarà el pasdoble "Tita Nadal", obra d'Antoni Galmés Matamalas (Manacor, 1970), clarinetista de la Banda i subdirector, i dedicat a la seva esposa. Com a compositor, Antoni Galmés té una llarga llista d'obres, sobretot de caire popular.


Concerts d'estiu

La Banda comença a preparar els concerts d'estiu.

   * Budapest Impressions - Roland Kernen
   * Dos sonrisas (pasdoble) - Juan Vicente Mas Quiles
   * Hawaii Five-0 - Mort Stevens (arr. Victor Lopez)
   * Libertango - Ástor Piazzolla (arr. Marco Somadossi)
   * Okeanos - Jack Bullock
   * Strangers in the night - Kaempfert / Singleton / Schnyder (arr. Harald Suilen)

Andrè WaigneinBudapest Impressions
Obra d'Andrè Waignein (Mouscron, Bèlgica, 1942). Segons el tipus de les seves composicions, s'amaga darrera els pseudònims de Rob Ares, Defoort Rita, Ginés Frede, Luc Gistel o Roland Kernen. El seu repertori inclou obres de música de cambra, música per a orquestra simfònica i banda, i compta amb més de tres-centes obres publicades a tot el món.

Morton StevensHawaii Five-0
Sintonia de la sèrie de televisió, composició de Morton Stevens (New Jersey, 1929 - 1991) per la qual va rebre dos premis Emmy. La sèrie, produïda per la CBS, se va emetre durant 12 temporades entre 1968 i 1980.

Ástor PiazzollaLibertango
Cançó del compositor i músic de tango italo-argentí Ástor Pantaleón Piazzolla (Mar del Plata, 1921 - Buenos Aires, 1992), publicat per primera vegada el 1974 a Milà. El títol és una paraula composta pels termes "llibertat" i "tango", presumiblement com a bandera de la llibertat creativa que cercava Piazzola en crear l'anomenat tango nou, a diferència del tango clàssic.

Jack BullockOkeanos
"Okeano" en grec vol dir "oceà". L'obra explora els sons de les profunditats dels oceans: la calma, la tempesta, el poder i la majestat.
Jack Bullock (1929) ha tingut una gran carrera en la música com a intèrpret, compositor, arranjador i educador. Té títols de llicenciatura i doctorat en el camp de l'educació musical. Com a intèrpret, va estudiar trompeta i va tocar amb l'Orquestra Filharmònica de Miami i la Companyia d'Òpera de Miami. Com a compositor i arranjador ha escrit més de 600 obres per a orquestra, conjunt de jazz i banda de música.

Strangers in the night
Cançó popularitzada per Frank Sinatra el 1966. Fou composta per Avo Uvezian (Beirut, 1926) amb el títol "Broken Guitar", i més tard rebatejada per Bert Kaempfert amb lletres de Charles "Hoss" Singleton i Eddie Snyder. Sinatra va menysprear la cançó ("la pitjor cançó de merda que he sentit mai") després de la primera gravació (el guitarrista va cometre un error!), però va canviar d'opinió a la segona presa, quan va improvisar el "dooby-dooby-doo", i va ser el seu primer número u després d'onze anys.


Festa de clausura de la Ruta de Tapes

El dijous 31 de maig, a partir de les 9 del vespre, l'Associació Banda de Música de Manacor presentarà el conjunt Ban-D Tapes, creat expresament per aquesta ocasió per tal d'amenitzar la darrera ruta de tapes de la temporada. S'interpretaran, sota la direcció de Pere Siquier, un parell de peces fresques i animades, arranjades per Biel Oliver "Torres".

   * A shot in the dark - Henry Mancini
   * El més vital (El Llibre de la Selva)
   * Els Picapedra
   * Together
   * When the Saints Go Marching In


Concert de sant Domingo

Pel concert de Sant Domingo estam preparant:

   * L'Arca de Noè - Oscar Navarro
   * 2n Concert en Mib - Carl Maria von Weber (clarinet solista: Miquel Àngel Llull)

Oscar NavarroL'Arca de Noè
Poema simfònic d'Oscar Navarro González (Novelda, 1981) dividit en 10 seccions descriptives dels passatges bíblics de l'Arca de Noè: A la muntanya, la paraula de Déu, la terra de les bèsties, la familia de Noè, els ocells, la vida del mar, l'Arca a la nit, la tormenta, destrucció, i la nova terra.

2n Concert en Mib
Miquel Àngel Llull El segon concert en Mi bemoll per a clarinet de Weber (Eutin, Slesvig-Holstein, 1786 - Londres, 1826) ha estat instrumentat per Enrique Pastor Celda. El clarinetista solista serà Miquel Àngel Llull, músic de la Banda i estudiant del superior de Clarinet al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.


Concert de Pasqua

La Banda comença a preparar els concerts d'enguany, amb aquestes obres:

   * Gulliver's travels - Bert Appermont
   * Henry V (suite de la pel·lícula) - Patrick Doyle i Johan de Meij
   * Sounds of happiness (fantasia per a concert de banda) - Rafael M. Garrigós García
   * Trumpet Concerto in A-flat major - Alexander Arutiunian (trompeta solista: Mario Navarro)

Bert AppermontGulliver's travels
Partitura de Bert Appermont en quatre temps sobre la novel·la de Jonathan Swift. El vaixell del doctor Gulliver se troba a quatre zones diferents: Lilliput (un tema juganer representa els lil·liputencs), Brobdingnag (terra dels gegants, representats pels instruments greus), Laputa (illa que flota a l'aire; la música expressa l'atmosfera de somni), i Els Houyhnhnms (on els cavalls intel·ligents dominen els pobles primitius; les trompetes expressen el galop dels cavalls, i les trompes i trombons els primitius yahoos). D'aquest compositor, el novembre passat la Banda va interpretar conjuntament amb la Banda de Felanitx l'obra "Ivanhoe".

Doyle i de Meij
Patrick Doyle i Johan de Meij
Henry V
Música del film, obra de Patrick Doyle amb arranjaments de Johan de Meij. Doyle (Uddingston, Escòcia, 1953), col·laborador habitual de Kenneth Branagh, ha escrit música per a moltes bandes sonores, com les de Sentit i sensibilitat, Hamlet, Harry Potter i el calze de foc, El diari de Bridget Jones, o Eragon. Johannes Abraham de Meij (Voorburg, Holanda, 1953), director, compositor, i trombonista, ha seleccionat el millor de la banda sonora per a aquesta suite. D'aquest compositor la Banda va tocar el 2010 l'obra "La Quintessenza".

GarrigosSounds of happiness
Obra de Rafael M. Garrigós García (Enguera, València, 1966), director titular de l'Orquestra de Càmara i Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense, i de la Banda Simfònica de la Societat Musical “La Alianza” de Mutxamel. Aquesta fantasia per a banda es va estrenar el 26 de novembre de 2011 per la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, dirigida per Andrés Colomina Bernabeu.

ArutiunianTrumpet concerto in A-flat major
El trompetista Mario Navarro, professor de la Banda Municipal de Música de Palma, vendrà a interpretar l'obra més coneguda d'Alexander Arutiunian (Yerevan, Armènia, 1920), el concert per a trompeta en Lab Major. Acabat d'escriure el 1950, havia de ser per a un estudiant, Zsolak Vartasarian, que va morir a la guerra. La introducció és del trompetista rus Timofei Dokschitzer.