Banda de Música de Manacor

Repertori del 2019

Ferrer Ferran

Fernando Ferrer Martínez, "Ferrer Ferran" (València, 1966) és pianista, compositor, i director d'orquestra. La seva gran passió és ordenar sons en una partitura; el seu desig, que el públic sigui capaç d'entendre, apreciar i sentir aquests sons ordenats. Ferrán ha rebut molts de premis i reconeixements en tot el món, en el camp de la composició i de la direcció. A l'actualitat Ferrer Ferran escriu la seva música motivat per peticions i encàrrecs, intentant fer arribar la felicitat mitjançant la seva obra. El seu principal lema és "emocionar i fer somiar amb el seu somni de compositor".

Al concert amb la Banda podrem escoltar:

El bolero de Carmelo
Bolero senzill, a semblança del de Ravel, que desenvolupa orquestralment una mateixa melodia. Fou estrenat el setembre de 2009.

The Neverending Dream
Poema simfònic inspirat en la novel•la fantàstica de l'escriptor Michael Ende "La història interminable". Fou estrenada el març del 2017.

La veu de la trompeta
Peça melodiosa per a trompeta i banda, dedicada al seu pare, que amb la forma de balada i bolero ens transporta als anys 60.

Manacor Sax
Serà l'estrena de l'encàrrec de l'Associació Banda de Música de Manacor, amb el patrocini de Mateu Llull Riera, per a engrandir el repertori de saxòfon solista i orquestra de vents.

L'Insurrection
Estrenat el 2014, és un poema simfònic inspirat en la "Insurrection de Socques", un fet esdevingut després de la Revolució Francesa en la Vall d'Aosta, Itàlia, una revolta contra les tropes napoleòniques.

Piccole note
Fantasia per a flautes dolces i banda, escrita per a que els nins petits que encara no toquen un instrument de banda, puguin tocar en concert. Fou estrenada el 2016.

El Sol redó
Obra estrenada el 2012 i dedicada als nins que estudien música. En ella se treballa l'interval de quinta. El títol és un joc de paraules: de la nota sol al re més agut hi ha una quinta, i del sol al do més greu n'hi ha una altra.

 
Setmana Santa

Enguany la Banda farà un concert a La Seu, amb la Unidad Musical de la Comandancia General de Baleares. La primera part del concert estarà dirigida per Eduardo Bernabeu Valls i la segona pel tinent músic Raúl Martínez Villanueva. En aquesta segona part s'interpretará "La Última Cena" acompanyats per l'Orfeó Ramon Llull, la Coral de l'Escola de Música de Porto Cristo, la Coral de la Associació UOM, i la Coral del Conservatori Municipal de Manacor..El programa és aquest::

    * Missa Brevis - Jacob de Haan
    * La última cena - Pedro José Viso Roger

El concert de Manacor serà diferent. Tendrem la col·laboració de la Unidad Musical de la COMGEBAL (director: Raúl Martínez) i la Coral de l'Escola de Música de Manacor (directora: Maria Eugenia Lavochnik), i se podrà escoltar:
    * La Rival - Sebastià Ribot Galmés
    * Camí del Sepulcre - Antoni Galmés Matamalas
    * Missa Brevis - Jacob de Haan
    * La madrugá - Abel Moreno Gómez
    * Mi amargura - Víctor M. Ferrer

A les processons del Dijous i Divendres sant s'interpretarà:

    * Álma de ángel - Baltasar Moyà
    * Camí del sepulcre - Antoni Galmés
    * Caridad del Guadalquivir - Paco Lola
    * La Rival - Sebastià Ribot
    * Mektub - Mariano San Miguel
    * Saeta - Joan Manel Serrat

I el Dia de Pasqua:

    * L'Encontre - Antoni Galmés
    * "Sa Panada" - (desconegut)

Missa Brevis
Obra de Jabob de Haan (Heerenveen, Holanda, 1959) escrita per a cor i banda de vent, encàrreg per a la celebració del mil·lenari del naixement del Papa Lleó IX. Se va estrenar el 23 de juny de 2002, emès en directe pel canal de televisió francesa France 2.

La última cena
Obra que tanca una trilogia començada amb la cantata "Mare Dolorosa" (2004), una obra per a banda simfònica, cor de veus blanques, coro mixte, solistes i narrador inspirada en texts en valencià antic i que narra els distints episodis de la Passió de Crist. Va continuar La segona obra és "Camino del Calvario" (2012), que narra els diferents moments de la coneguda com a "Procesión de los Borrachos" de Cuenca. "La última cena" està escrita per a 3 narradors, els apòstols Joan i Pere, i Maria Magdalena, dos tenors que representen a Jesús i Judes, acompanyats de banda i cors mixtes.
Pedro José Viso (València, 1974) és profesor de saxo, i ha compost pasdobles, marxes de processó, marxes mores i cristianes i obres per a grups de càmara i piano.

La madrugá
És una de las marxes descriptives més completes, on se fa un relat del que passa a la "Madrugá" sevillana. Se va emprar a l'escena final del film "Alatriste".
Abel Moreno Gómez (Encinasola, Huelva, 1944) és director, musicòleg i compositor de marxes processionals i marxes militars. El 1984 va ser nomenat director de la Banda de Música de la "División Mecanizada Guzmán el Bueno nº 2", coneguda como "Soria 9", i és on comença a escriure música processional.

Mi amargura
Composició del 2007 dedicada a la Cofradía de la Oración de Nuestro Señor en el Huerto de los Olivos y María Santísima de la Amargura de Granada. Va sorgir gràcies a la pecició d'un costalero de al confraria un dilluns sant , baix el pali, i el compositor la va escriure al mateix temps que una altra marxa, "Concha".
Víctor Manuel Ferrer Castillo (Granada, 1981) és llicenciat en tuba, director i compositor.