Banda de Música de Manacor
Concerts de tardor

La Banda esta assajant El Camino Real, d'Alfred Reed (Nova York, 1921 - Miami, 2005). Està dedicada a la banda de música 581 de la Força Aèria dels Estats Units i al seu comandant, el tinent coronel Ray E. Toler. Composta durant la segona meitat del 1984 i acabada a començaments del 1985, porta per subtítol "Una fantasia llatina". Va ser estrenada el 15 d'abril de 1985.


Concerts d'estiu

Pels concerts d'estiu estam preparant majoritàriament pasdobles:

   * Andrés Contrabandista - Óscar Navarro
   * Ben-Hur (desfilada de quadrigues) - Miklos Rozsa (transcripió de Luis Segui)
   * Caravan - D. Ellingtom
   * ¡¡Churumbelerías!! - Emilio Cebrián Ruiz
   * Pérez Barceló - Bernabé Sanchís
   * Ramiro Miralles - Bernabé Sanchís

Andrés contrabandista
Obra del 2012 d'Óscar Navarro.

¡¡Churumbelerías!!
Pasdoble del 1934 del toledà Emilio Cebrián (1900-1943), inspirat en les coves granadines del Sacromonte i dedicat al seu professor Emilio Vega, compositor també i director de la Banda Republicana, abans d'Alabarderos. La lletra és de Federico de Mendizábal.

Pérez Barceló
Pasdoble de Bernabé Sanchís dedicat al que fou director de la Banda de Música de Benidorm, José Pérez Barceló, i que dóna nom al Conservatori Professional de Música de Benidorm.
Bernabé Sanchís Porta (1906-1992), natural d'Alaquàs (País Valencià), va dirigir varies bandes de municipis valencians i de ciutats com Madrid, Barcelona o Sevilla.

Ramiro Miralles
Obra del 1981 de Bernabé Sanchís.


Concert de Sant Domingo

Pel concert de Sant Domingo preparam dues obres noves:

   * African Symphony - Van Allen Clinton McCoy
   * Alvamar Overture - James Barnes

African Symphony
Composició de Van McCoy (Washington, 1940 - 1979), músic, productor musical, arranjador, compositor i director d'orquestra. És conegut sobretot per la seva cançó "The Hustle" (1975).

Alvamar Overture
Obra per a banda de James Charles Barnes (Oklahoma, 1949), guanyador dues vegades del Premi de l'Associació Americana de directors de Banda.


Setmana Santa

Pel concert de setmana santa i per les processons estam preparant noves marxes de processó:

   * Caridad del Guadalquivir - Paco Lola (arr. J. José Puntas Fdez.)
   * Saeta - Joan Manuel Serrat

Paco LolaCaridad del Guadalquivir
Marxa de Paco Lola escrita l'any 2000. Està basada en la rumba "Y el Guadalquivir" del grup Albahaca, i també té motius que recorden l'himne de Galicia i a una cançó de cuna asturiana (Texendo suaños).
Paco Lola (Sevilla, 1952), en realitat Francisco Joaquín Pérez Garrido, apart de tocar a Albahaca, és guionista del duet humorístic Los Morancos.

SerratSaeta
Joan Manuel Serrat (Barcelona, 1943) va posar música al poema "La Saeta" en 1969, any en que l'enregistra per primera vegada al disc "Dedicado a Antonio Machado, Poeta". El poema de Machado (1875 - 1939) se troba en la seva obra "Campos de Castilla" (1912).


Concert amb Francisco

El 16 de març la Banda oferirà un concert amb Francisco, la soprano Carme Garí, i l'Orfeó Ramon Llull. Entre d'altres interpretarem aquestes obres:

   * A Festival Prelude - Alfred Reed
   * Granada - Agustín Lara
   * Oblivion - Astor Piazzolla
   * Sa Música - Jacob de Haan

Alfred ReedA Festival Prelude
Obra escrita per Alfred Reed (Nova York, 1921 - 2005) el 1957 per commemorar el 25è aniversari del Tri-State Music Festival d'Oklahoma. L'obra va ser concebuda com una peça d'obertura, ja sigui per a un festival, concert o esdeveniment musical similar. La música era per establir i mantenir un bon ambient en tot el concert, sense cap altra connotació.

Granada
Agustin LaraCançó del mexicà Agustín Lara (1897 - 1970) escrita el 1932 per al tenor Pedro Vargas, que s'ha convertit en un clàssic. Lara no va visitar Granada fins el 1964. Ha estat cantada per Jorge Negrete, Alfredo Kraus, Bing Crosby, Frank Sinatra, José Carreras, Pácido Domingo, o Lucciano Pavarotti, i hi ha versions en estils tant diversos com el pop, jazz, rock o flamenc.

Oblivion
Tango de Piazzolla escrit el 1982 i que se va popularitzar mundialment quan fou inclòs en la banda sonora de la pel·lícula "Henry IV, the Mad King", dirigida per Marco Bellochio (1984).

Jacob de HaanSa Música
Obra del 2012 de Jacob de Haan dedicada a la Banda de Llucmajor i basada en la història i l'ambient de Mallorca. Comença amb una introducció majestuosa inspirada pels colons grecs i els romans, seguida per un tema que evoca les tradicionals processons de Mallorca. Les influències espanyoles se noten en el pròxim tema ràpid, que dóna pas a un tema líric lent, el que de Haan s'inspira en el famós poema "Canción del Pirata" de José de Espronceda. Llavors ve una dansa alegre combinada amb un tema de processó, seguit pels sons de La Balanguera. Finalment, acaba amb la reposició del tema espanyol.


Concert de despedida de Pere Siquier

El nostre director aquests darrers quatre anys ens deixa, i ho fa amb un concert al Teatre de Manacor.

   * Alma mater - Leroy Anderson
   * American Suite - Víctor Ferragut
   * Las Provincias - V. i A. Terol
   * Manual del perfecte inoportú - Joaquim Ll. Cano García

Alma mater
Composició del 1954 del compositor nord-americà Leroy Anderson (1908 - 1975) que descriu la vida a la universitat de Harvard en quatre escenes humorístiques: campanes de la capella, estudiant de primer any al carrer principal, sala de lectura de la biblioteca, i reunió d'alumnes a la classe.

Víctor FerragutAmerican Suite
Serà l'estrena d'aquesta obra, dedicada al nostre director Pere Siquier.
Víctor Ferragut (Capdepera, 1987), professor de bombardí i tuba i compositor, ha escrit aquesta peça de tres moviments pensant amb Siquier i amb aquest concert de despedida. Ferragut és autor de diverses obres per a quintet de vent, conjunt de metalls, bombardí sol, orgue, cor, piano, ... Com a arranjador compta amb una amplia varietat d’arranjaments per a diverses formacions: banda simfònica, orquestra simfònica, conjunt de metalls, quartet de tubes, etc... així com nombroses transcripcions. El 2012 va ser premiat amb una menció d’honor al Concurs de composició per a corals infantils Ciutat de Reus.

Las Provincias
Pasdoble dels germans Vicente i Arturo Terol, naturals de Xàtiva. El desembre de 1929 el diari Las Provincias va convocar un concurs de pasdobles, premiat amb 500pts (uns 3€), i aquesta obra fou la guanyadora.

Ximo CanoManual del perfecte inoportú
Obra en 4 moviments que explica un dia d'escola d'un alumne: el perfecte inoportú fa tard a classe, el perfecte inoportú copia a l'examen i el troben, el perfecte inoportú s'enamora de la professora de Biologia, i el perfecte inoportú juga a futbol als passadissos.
Ximo Cano García (La Nucía, Alacant, 1963), professor d'ensenyança secudària, va compondre l'obra el 1999 amb motiu del 25è aniversari de l'Institut de Batxillerat d'Altea. Altres obres seves són Hores d'estiu (1r premi del I Concurs de composició Illa de Benidorm), (De)Construccions, o Petit concert per a tuba i banda.