|
|
|
|
|
|
|
|
El 16 de març la Banda oferirà un concert amb Francisco, la soprano Carme Garí, i l'Orfeó Ramon Llull. Entre d'altres interpretarem aquestes obres:
* A Festival Prelude - Alfred Reed
* Granada - Agustín Lara
* Oblivion - Astor Piazzolla
* Sa Música - Jacob de Haan
A Festival Prelude
Obra escrita per Alfred Reed (Nova York, 1921 - 2005) el 1957 per commemorar el 25è aniversari del Tri-State Music Festival d'Oklahoma. L'obra va ser concebuda com una peça d'obertura, ja sigui per a un festival, concert o esdeveniment musical similar. La música era per establir i mantenir un bon ambient en tot el concert, sense cap altra connotació.
Granada
Cançó del mexicà Agustín Lara (1897 - 1970) escrita el 1932 per al tenor Pedro Vargas, que s'ha convertit en un clàssic. Lara no va visitar Granada fins el 1964. Ha estat cantada per Jorge Negrete, Alfredo Kraus, Bing Crosby, Frank Sinatra, José Carreras, Pácido Domingo, o Lucciano Pavarotti, i hi ha versions en estils tant diversos com el pop, jazz, rock o flamenc.
Oblivion
Tango de Piazzolla escrit el 1982 i que se va popularitzar mundialment quan fou inclòs en la banda sonora de la pel·lícula "Henry IV, the Mad King", dirigida per Marco Bellochio (1984).
Sa Música
Obra del 2012 de Jacob de Haan dedicada a la Banda de Llucmajor i basada en la història i l'ambient de Mallorca. Comença amb una introducció majestuosa inspirada pels colons grecs i els romans, seguida per un tema que evoca les tradicionals processons de Mallorca. Les influències espanyoles se noten en el pròxim tema ràpid, que dóna pas a un tema líric lent, el que de Haan s'inspira en el famós poema "Canción del Pirata" de José de Espronceda. Llavors ve una dansa alegre combinada amb un tema de processó, seguit pels sons de La Balanguera. Finalment, acaba amb la reposició del tema espanyol.
|
|
El nostre director aquests darrers quatre anys ens deixa, i ho fa amb un concert al Teatre de Manacor.
* Alma mater - Leroy Anderson
* American Suite - Víctor Ferragut
* Las Provincias - V. i A. Terol
* Manual del perfecte inoportú - Joaquim Ll. Cano García
Alma mater
Composició del 1954 del compositor nord-americà Leroy Anderson (1908 - 1975) que descriu la vida a la universitat de Harvard en quatre escenes humorístiques: campanes de la capella, estudiant de primer any al carrer principal, sala de lectura de la biblioteca, i reunió d'alumnes a la classe.
American Suite
Serà l'estrena d'aquesta obra, dedicada al nostre director Pere Siquier.
Víctor Ferragut (Capdepera, 1987), professor de bombardí i tuba i compositor, ha escrit aquesta peça de tres moviments pensant amb Siquier i amb aquest concert de despedida. Ferragut és autor de diverses obres per a quintet de vent, conjunt de metalls, bombardí sol, orgue, cor, piano, ... Com a arranjador compta amb una amplia varietat d’arranjaments per a diverses formacions: banda simfònica, orquestra simfònica, conjunt de metalls, quartet de tubes, etc... així com nombroses transcripcions. El 2012 va ser premiat amb una menció d’honor al Concurs de composició per a corals infantils Ciutat de Reus.
Las Provincias
Pasdoble dels germans Vicente i Arturo Terol, naturals de Xàtiva. El desembre de 1929 el diari Las Provincias va convocar un concurs de pasdobles, premiat amb 500pts (uns 3€), i aquesta obra fou la guanyadora.
Manual del perfecte inoportú
Obra en 4 moviments que explica un dia d'escola d'un alumne: el perfecte inoportú fa tard a classe, el perfecte inoportú copia a l'examen i el troben, el perfecte inoportú s'enamora de la professora de Biologia, i el perfecte inoportú juga a futbol als passadissos.
Ximo Cano García (La Nucía, Alacant, 1963), professor d'ensenyança secudària, va compondre l'obra el 1999 amb motiu del 25è aniversari de l'Institut de Batxillerat d'Altea. Altres obres seves són Hores d'estiu (1r premi del I Concurs de composició Illa de Benidorm), (De)Construccions, o Petit concert per a tuba i banda.
|