Banda de Música de Manacor
 

Repertori per a les actuacions del 2019

Setmana Santa

Enguany la Banda farà un concert a La Seu, amb la Unidad Musical de la Comandancia General de Baleares. La primera part del concert estarà dirigida per Eduardo Bernabeu Valls i la segona pel tinent músic Raúl Martínez Villanueva. En aquesta segona part s'interpretará "La Última Cena" acompanyats per l'Orfeó Ramon Llull, la Coral de l'Escola de Música de Porto Cristo, la Coral de la Associació UOM, i la Coral del Conservatori Municipal de Manacor..El programa és aquest::

    * Missa Brevis - Jacob de Haan
    * La última cena - Pedro José Viso Roger

El concert de Manacor serà diferent. Tendrem la col·laboració de la Unidad Musical de la COMGEBAL (director: Raúl Martínez) i la Coral de l'Escola de Música de Manacor (directora: Maria Eugenia Lavochnik), i se podrà escoltar:
    * La Rival - Sebastià Ribot Galmés
    * Camí del Sepulcre - Antoni Galmés Matamalas
    * Missa Brevis - Jacob de Haan
    * La madrugá - Abel Moreno Gómez
    * Mi amargura - Víctor M. Ferrer

A les processons del Dijous i Divendres sant s'interpretarà:

    * Álma de ángel - Baltasar Moyà
    * Camí del sepulcre - Antoni Galmés
    * Caridad del Guadalquivir - Paco Lola
    * La Rival - Sebastià Ribot
    * Mektub - Mariano San Miguel
    * Saeta - Joan Manel Serrat

I el Dia de Pasqua:

    * L'Encontre - Antoni Galmés
    * "Sa Panada" - (desconegut)

Missa Brevis
Obra de Jabob de Haan (Heerenveen, Holanda, 1959) escrita per a cor i banda de vent, encàrreg per a la celebració del mil·lenari del naixement del Papa Lleó IX. Se va estrenar el 23 de juny de 2002, emès en directe pel canal de televisió francesa France 2.

La última cena
Obra que tanca una trilogia començada amb la cantata "Mare Dolorosa" (2004), una obra per a banda simfònica, cor de veus blanques, coro mixte, solistes i narrador inspirada en texts en valencià antic i que narra els distints episodis de la Passió de Crist. Va continuar La segona obra és "Camino del Calvario" (2012), que narra els diferents moments de la coneguda com a "Procesión de los Borrachos" de Cuenca. "La última cena" està escrita per a 3 narradors, els apòstols Joan i Pere, i Maria Magdalena, dos tenors que representen a Jesús i Judes, acompanyats de banda i cors mixtes.
Pedro José Viso (València, 1974) és profesor de saxo, i ha compost pasdobles, marxes de processó, marxes mores i cristianes i obres per a grups de càmara i piano.

La madrugá
És una de las marxes descriptives més completes, on se fa un relat del que passa a la "Madrugá" sevillana. Se va emprar a l'escena final del film "Alatriste".
Abel Moreno Gómez (Encinasola, Huelva, 1944) és director, musicòleg i compositor de marxes processionals i marxes militars. El 1984 va ser nomenat director de la Banda de Música de la "División Mecanizada Guzmán el Bueno nº 2", coneguda como "Soria 9", i és on comença a escriure música processional.

Mi amargura
Composició del 2007 dedicada a la Cofradía de la Oración de Nuestro Señor en el Huerto de los Olivos y María Santísima de la Amargura de Granada. Va sorgir gràcies a la pecició d'un costalero de al confraria un dilluns sant , baix el pali, i el compositor la va escriure al mateix temps que una altra marxa, "Concha".
Víctor Manuel Ferrer Castillo (Granada, 1981) és llicenciat en tuba, director i compositor.