Banda de Música de Manacor
 

Repertori per a les actuacions del 2018

Setmana Santa

El programa del concert inautural de la Setmana Santa és aquest::

    * La Rival - Sebastià Ribot
    * Camí del sepulcre - Antoni Galmés
    * INRI - Enrique Pastor
    * Triste pensamiento - Lluís Rosselló
    * Álma de ángel - Baltasar Moyà
    * Turandot (fragment) - Giacomo Puccini

A les processons del Dijous i Divendres sant s'interpretarà:

    * Álma de ángel - Baltasar Moyà
    * Camí del sepulcre - Antoni Galmés
    * Caridad del Guadalquivir - Paco Lola
    * La Rival - Sebastià Ribot
    * Mektub - Mariano San Miguel
    * Saeta - Joan Manel Serrat

I el Dia de Pasqua:

    * L'encontre - Antoni Galmés
    * "Sa Panada" - (desconegut)

INRI
Obra guanyadora del 1r premi al Concurs nacional de marxes processionals Ciutat d'Alacant el 1999. Pastor (Xirivella, València, 1942) és clarinetista. Va donar classes de llenguatge i clarinet al Conservatori Professional de Música i Dansa de Palma. Entre altres, va dirigir les bandes de música de Capdepera, L'Almudaina i Son Ferriol. És compositor de nombroses obres. El 2011 va regalar a la Banda de Manacor el pasdoble "Set ball Match ball: Rafa Nadal".

Triste pensamiento
Lluis Rosselló Llull (Manacor, 1957 - Manacor, 1935) fou un gran músic i compositor, autor de més de vint-i-cinc obres, entre les quals hi ha les marxes fúnebres Clemencia i aquesta Triste pensamiento. Des de finals del segle XIX fins el 1926 va dirigir la banda "La Manacorense", que fou la banda manacorina més coneguda i llorejada a tota la Illa. La banda aconseguí grans èxits; destaquen la primera posició al concurs de bandes de les fires i festes de setembre de Manacor als anys 1897 i 1906, i a l'Exposició Balear de Palma de 1903. Es diu que el darrer concert el donà la banda l'1 de setembre de 1932, amb motiu de les festes de Sant Roc. Dia 3 de gener de 1933 l'Ajuntament nomenà mestre Lluís "Director Honorari de la Banda Municipal".

Turandot
Final de l'òpera de Puccini (Lucca, Itàlia, 1858 - Brussel·les, Bèlgica, 1924), estrenada a Milà un any i mig després de la mort del compositor. De fet, la deixà inacabada, i fou completada per Franco Alfano. Turandot significa "la filla de Turan", regió de l'Àsia Central pertanyent a l'Imperi Persa. L'òpera és una història d'amor a la Xina imperial, de la que sobresurt el tema "Nessun dorma". L'origen de la història se troba al poema èpic persa Les set princeses, obra de Nezamí Ganyaví (segle XII), recollit per François de la Croix a Els mil i un dies (segle XVIII) amb notables canvis respecte l'original.